Hoorn wint Gouden Terebinth

De Gouden Terebinth, de tweejaarlijkse prijs van de stichting Terebinth voor funerair erfgoed, ging op zaterdag 12 februari naar de Stichting Vrienden van de Begraafplaats Keern in Hoorn. De Oude Begraafplaats Naarden werd samen met het Oude Kerkhof in Roermond ex aequo tweede. Naast een oorkonde ontvingen zij elk een waardecheque van 250 euro. Winnaar Hoorn nam een bedrag van 1.000 en een wisseltrofee mee naar huis.

Drie genomineerden
De gouden Terebinth werd voor de vierde keer uitgereikt. De drie genomineerden (uit elf kandidaten), die hun activiteiten in de aula van begraafplaats Bosdrift in Hilversum aan de jury presenteerden, hebben veel gemeenschappelijks bij het behoud van het funerair erfgoed. In ons land zijn daarvoor honderden vrijwilligers in de weer.

De jury bestond uit René Dessing (directeur van stichting Kastelen, Historische Buitenplaatsen en Landgoederen), Kees Lever (voorzitter van de Nederlandse Tuinenstichting) en Anita van Loon (directeur Uitvaartstichting Hilversum). Het juryrapport staat op de website van de stichting Terebinth, samen met succesfactoren voor duurzaam behoud van funerair erfgoed: effectieve samenwerking tussen betrokken partijen, functionele continuïteit, goede communicatie en maatschappelijke activatie.

https://www.terebinth.nl/

Foto: v.l.n.r. Rita Lodde (Hoorn), Hans André de la Porte (Naarden) en Coen In het Panhuis (Roermond)