Nieuws

Jubileumconcert groot succes

Zondag 13 september vierde de stichting haar 20-jarig bestaan met een jubileumconcert door saxofoonquartet Ardemus. Het optreden was voor ongeveer 150 belangstellenden een groot succes. Het NaarderNieuws schreef op de voorpagina daarover het volgende verslag:

Klik hier voor een fotoverslag van de Open Monumentendag en het concert.

Informatieochtend 14 november afgelast

Beste donateurs en belangstellenden van de Oude Begraafplaats van Naarden,
Tot onze spijt kan de informatieochtend dit jaar op 14 november niet doorgaan. De coronamaatregelen stellen strenge grenzen aan het aantal mensen dat wij kunnen ontvangen. Daarbij achten wij de gezondheidsrisico’s om u en anderen in hotel Jan Tabak te ontvangen te groot. Wij rekenen op uw begrip en zien u graag volgend jaar, bij de volgende informatiedag in november of bij de Open Monumentendag op 12 september 2021 graag weer terug.

Onthulling gerestaureerde Engel

TV Noord Holland maakte een filmverslag van de onthulling van de gerestaureerde Engel, welke als gevolg van vandalisme ernstig was beschadigd, maar nu mooi is gerestaureerd. Zie hier het fragment.

Openluchtconcert Oude Begraafplaats Naarden trekt record aantal bezoekers

Ruim 150 mensen kwamen zondag 13 september naar de oude begraafplaats van Naarden aan de Amersfoortsestraatweg voor het openluchtconcert van saxofoonkwartet Ardemus. Het concert werd georganiseerd om het 20-jarig bestaan van de Stichting tot Behoud van de Oude Begraafplaats van Naarden te vieren.

Het zonnige weer droeg bij aan een bijzondere sfeer tijdens de Open Monumentendag. Zowel vaste bezoekers als bewoners van het omliggende Bussumse Brediuskwartier die voor het eerst de begraafplaats zagen waren enthousiast over het muzikale optreden in de historische groene entourage. Voor de rondleidingen van Han de Vries en de expositie over stijlkenmerken van grafmonumenten was veel belangstelling. Mevrouw Ank Kooijman, die in 2000 de stichting oprichtte, kreeg een speciaal woord van dank.

We bereikten ook de krant. Lees hier het artikel

Open Monumentendag 13 september 2020

De Oude Begraafplaats van Naarden organiseert tijdens de Open Monumentendagen rondleidingen en een expositie op zondag 13 september van 12.00 – 17.00 uur. Om 15.00 uur bent u welkom bij een Jubileumconcert door saxofoonkwartet Ardemus. De toegang is gratis.