Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Open Monumentendag

September 10, 2023 @ 10:00 am - 4:30 pm

De poort van de Oude Begraafplaats van Naarden staat op zondag 10 september 2023 open voor liefhebbers van monumenten en muziek. De muzikale optredens starten om 14.00 uur. Vanaf 12.00 uur zijn er rondleidingen en er is een speurtocht.

Een fototentoonstelling illustreert ‘Levend Erfgoed’, dat dit jaar het landelijke thema is van de Open Monumentendagen. Een speurtocht brengt bezoekers naar bijzondere graven en vertelt verhalen over stijlkenmerken en historische personen. Vrijwilligers laten zien hoe ze oude grafstenen op verantwoorde wijze schoonmaken. De toegang is gratis, bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd waarmee zij het werk van de stichting ondersteunen.

Dubbelconcert
Vanaf 14.00 uur hebben wij voor u maar liefst twee optredens op het programma.
Eerst treedt het Bussumse Vocaal Kwartet BrinCQ voor u op. Op vrolijke en aanstekelijke wijze brengen zij klassieke muziek dicht bij de luisteraars. BrinCQ bestaat uit sopraan Charlotte Houberg, mezzosopraan Karin Brunt, tenor Joost van Velzen en bariton Nathan Tax.

Aansluitend is er een optreden van het Trio C tot de Derde, met Carel den Hertog op viool, Coos Lettink op accordeon en Caspar Terra op klarinet. De inspiratie komt uit de Klezmer, Balkan- en zigeunermuziek. Met improvisaties maken traditionele melodieën tot iets heel bijzonders. De muziek van Trio C tot de Derde gaat zowel over vrolijkheid en verdriet en leent zich voor dansen, dromen en melancholie.

Trio C tot de Derde
Wij hopen u te zien op zondag 12 september op de Oude Begraafplaats van Naarden.

Details

Date:
September 10, 2023
Time:
10:00 am - 4:30 pm

Organizer

Stichting Oudebegraafplaats Naarden
View Organizer Website

Venue

Hotel Jan Tabak
Amersfoortsestraatweg 27
Bussum, North Holland Netherlands
+ Google Map